L'AFA acosta les emocions d'un malalt d'Alzheimer


  • Comparteix:

La conferència teatralitzada ha tingut lloc a la Casa de Cultura

La conferència teatralitzada ha tingut lloc a la Casa de Cultura

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer (AFA) ha mostrat aquest dissabte les emocions que viu una persona que pateix aquesta malaltia. Una conferència teatralitzada ha servit perquè els assistents vegin i visquin els efectes de l'Alzheimer en comptes de només escoltar-los.

La conferència, com ha explicat la presidenta de l'AFA del Vallès Occidental, Isabel Martínez, estava destinada als familiars dels malalts d'Alzheimer que no viuen el dia a dia de la malaltia. L'organització ha intentat evitar que a l'acte hi fossin presents familiars molt propers a la malaltia, ja que la conferència hagués pogut ferir la seva sensibilitat.

Isabel Martínez

Tenim compte d'evitar que les persones molt traumatitzades vegin l'acte. És una forma de tenir cura d'elles. La conferència arriba a la gent que està al voltant d'aquells qui més ho sofreixen.


Martínez ha destacat que la societat, tret dels afectats per la malaltia, viu bastant indiferent a l'Alzheimer. La presidenta de l'associació, però, ha apuntat que mica en mica es va avançant en aquesta tasca de sensibilització.

Isabel Martínez

La societat està més sensibilitzada, però la gent que no ha viscut de prop l'Alzheimer n'és una mica indiferent. Tot i així estem guanyant terreny dia a dia.


L'AFA del Vallès Occidental també promou xerrades a instituts i escoles per sensibilitzar els joves de la problemàtica d'aquesta malaltia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.