Oxfam Intermón vol arrelar el comerç just i la banca ètica amb més força


Temes relacionats

Donacions eficaces ( 9/abr/14)

Oxfam Intermón estrena aquest Nadal la campanya 'Aliments amb poder' ( 8/des/13)


  • Comparteix:

La banca ètica i el comerç just han estat els protagonistes de la festa 'Desmarca't'

La banca ètica i el comerç just han estat els protagonistes de la festa 'Desmarca't'

L'ONG Oxfam Intermón ha donat a conèixer aquest dissabte els productes de comerç just i la banca ètica en el marc de la festa 'Desmarca't!', celebrada a la plaça dels Quatre Cantons. Segons Oxfam Intermón, els santcugatencs estan conscienciats en la compra de productes de comerç just, però la banca ètica no està tan arrelada.

Diversos plafons amb imatges sobre el comerç just i la banca ètica han centrat la festa 'Desmarca't!', organitzada per l'ONG Oxfam Intermón. Amb aquesta jornada, que se celebrarà a més de 30 ciutats d'arreu de Catalunya durant el maig, es vol donar a conèixer els productes de comerç just i els beneficis d'invertir en la banca ètica.

L'organització ha destacat la implicació dels santcugatencs en la compra d'aquests tipus de productes, tot i que ha assenyalat que s'ha de fer més difusió de les garanties ètiques del nou model de banca. Una de les membres de l'ONG, Anabel García, ha explicat que els santcugatencs valoren el comerç just i s'interessen per ell.

Anabel García

Hi ha molta conscienciació. La gent coneix i valora el comerç just, els seus productes. La gent té molt d'interés i pregunta.


En el manifest de la festa, Oxfam Intermón ha destacat l'augment de les iniciatives de l'economia social i solidària a Catalunya. Un exemple d'aquest increment és que el comerç just assoleix els 30 milions d'euros de vendes a Catalunya i que l'economia solidària ha creat ja més de 200.000 llocs de treball. A la festa també han col·laborat les organitzacions SETEM, Alternativa 3, FETS, FIARE, Xarxa de Consum Solidari i Xarxa d'Economia Solidària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.