El projecte per remodelar les places del Centre i Pere Planas de la Floresta arrenca per ser una realitat el 2017


  • Comparteix:

Plaça Pere Planas de la Floresta / Foto: Google Maps

Plaça Pere Planas de la Floresta / Foto: Google Maps

El projecte de remodelació de les places del Centre i Pere Planas de la Floresta comença a caminar amb la redacció del projecte executiu i l'objectiu de finalitzar les obres el 2017 amb un cost estimat de mig milió d'euros. L'Ajuntament, que ha ajornat la rehabilitació de la plaça del Pont del Diari per motius econòmics, ha presentat aquest dimarts als veïns el resultat del procés participatiu i ha anunciat un pla de mobilitat específic per executar en el Pla de Millora Urbana (PMU) del districte.

Tècnics municipals i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), encarregada de dissenyar el projecte, han exposat al Centre Social i Sanitari el resultat del procés de participació que va recollir les aportacions de 150 veïns. A la sessió s'ha explicat que s'ajorna la remodelació de la plaça del Pont del Diari a causa de la seva envergadura, ja que està situada sobre la via del tren. Pel que fa a les altres dues places, els criteris de disseny han apostat per augmentar la seguretat, l'espai per a les voreres, l'espai lúdic i l'aparcament endreçat; potenciar l'ús del transport públic i aplicar criteris de sostenibilitat en l'abocament d'aigües.

Una altra de les prioritats de l'equip de govern és traduir l'estudi de mobilitat efectuat el 2013 en un pla específic que acompanyi l'execució del Pla de Millora Urbana, també amb un procés de participació. L'aposta en mobilitat a la Floresta és treballar els carrers d'un sol sentit i la plataforma única.

Una vegada redactat el projecte executiu, el pla de la regidoria de Territori és començar-ne com més aviat millor la tramitació per iniciar les obres el primer semestre de 2017 amb una durada d'un trimestre, aproximadament. Pel tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, la Floresta està a punt de fer realitat una vella demanda, aquesta vegada participada pels mateixos veïns.

Damià Calvet

Hi ha hagut un treball d'il·lusió col·lectiva. En definitiva estàs urbanitzant però amb un caràcter propi de la Floresta.


La presentació d'aquest dimarts als veïns ha servit per recollir suggeriments, com millorar la pacificació del trànsit, soterrar els contenidors i revisar la ubicació de les parades de bus. 25 veïns han assistit a la trobada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.