Anella verda


  • Comparteix:

L'anella verda dona prioritat als vianants i a les bicicletes / Foto: Cugat Mèdia

L'anella verda dona prioritat als vianants i a les bicicletes / Foto: Cugat Mèdia

Jo ahir a la tarda tenia metge a Centre Sanitari Can Mora. Visc a la plaça d'en Coll. No sóc massa gran però la meva salut està tocadeta. Des del centre a casa meva vaig haver de fer cinc parades. Entre la calor, la mascareta, el mal d'esquena i el meu ritme cardíac, que no funciona molt bé, vaig creure que no arribava. Us podeu fer una idea com vaig arribar. Per anar em porta el meu marit amb cotxe i vaig tornar a peu.

La senyora alcaldessa es pot posar només un moment en la meva pell. O, com jo, a la pell de molts. Operada de l'esquena, operada del cor, actualment amb arrítmies, etc. Creu que puc agafar una bicicleta? I ja no parlem del transport públic, que et pots estar a la parada més de mitja hora, i et porta a fer un recorregut turístic per Sant Cugat, perquè aquesta és una altra... Així que, quina opció em queda?

En les meves pròximes visites i amb aquesta temperatura agafaré el meu cotxe. Així que vagi vostè pensant com soluciona aquest tema, l'Anella Verda, que igual que a mi, afecta molta gent. Com sempre, començant la casa per la taulada.

Que quedi clar: jo sóc una gran defensora del planeta. Sóc la primera que protesta per com de malament ho estem tractant. Reciclo tot el que puc i més. Però analitzem el poble: centre, centre, bars, terrasses i botigues de roba. Si vols, hi vas i, si no, vas al centre comercial, que hi ha el mateix.

Mireu, des dels ferrocarrils fins al Monestir quin tipus de comerç hi ha. Ara mirem des del Monestir fins al final de l'avinguda Cerdanyola quin tipus de comerç hi ha. Mirem Coll Favà des del pirulí fins a final. Mirem rambla Ribatallada, centre, zona dels ferrocarrils... Afegim col·legis, centre de salut, etc.

És clar que volem una ciutat neta i millor per a tothom, però per això es necessita fer una grandíssima inversió per ajudar els santcugatencs que arribin a tots els llocs sense haver d'agafar cotxe. Estan disposats a creuar aquesta línia i fer una ciutat model? Doncs vinga, feu-ho, però amb cap i amb un bon estudi de transport urbà en condicions. Busos que arribin a tots els llocs i no només un, sinó més d'un. Inversió en autobusos elèctrics, càrrega i descàrrega per al comerç. Aparcament perquè els que vénen a treballar a Sant Cugat puguin deixar els seus cotxes. I des d'aquests pàrquings, uns quants amb busos cap al centre.

Això és una inversió important, però pensar només en bicicletes i tallar trams per a vianants així sense més... Tinc la sensació que van com pollastre sense cap.

M. ÁNGELES VILCHES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.