Vagi-se'n Sr. Gallardon


  • Comparteix:

Ja s'ha dit tot, la seva llei és hipòcrita. Dones de tots els estaments socials, des dels més alts i els més reials als més baixos, han avortat. Tenim sort que les parets no parlen, que els professionals tampoc ho fan i que fins ara la Llei aprovada l'any 2010 ens oferia a totes les dones la seguretat jurídica necessària. Totes les dones avorten per motius vàlids i legítims, fonamentalment perquè són els seus. Perquè es tracta d'una decisió molt meditada, perquè és una decisió transcendent, una decisió que canvia la vida de les persones de dalt a baix. I per això la condició legal de l'avortament no produeix cap efecte sobre la necessitat d'una dona de tenir un avortament.

El fonamentalisme de la seva Llei arriba a la màxima expressió de violació de la consciència de les dones al suprimir el supòsit de malformació del fetus. La seva Llei tracta a les dones, i també als homes, com a menors d'edat, com a persones que no poden prendre les decisions més íntimes de la seva vida. La Llei espanyola diu que les menors madures es poden casar i es poden posar silicona sense consentiment però la seva Llei diu que no poden avortar. La seva Llei és discriminatòria, particularment per les dones que no poden fer front al cost de la interrupció de la gestació. L'avortament ha passat de ser un dret de totes les dones a ser un privilegi més de les dones i les famílies poderoses. La seva Llei s'aprova en contra d'una majoria social, fins i tot sense consens dins el seu propi partit polític. La seva Llei respon als interessos d'una jerarquia eclesiàstica fonamentalista i obsessionada en viure en un món que ja no existeix. La seva Llei és molt restrictiva des del punt de vista del dret comparat a Europa i ens situa en una posició vergonyosa. La seva Llei contradiu les recomanacions de diferents organitzacions internacionals i científiques.

Però el més preocupant és el discurs ideològic que envolta la Llei. Vostè ha dit coses com que la maternitat fa a les dones autènticament dones o que les dones sempre som víctimes. Unes expressions que farien riure si vostè no fos el Ministre de Justícia. Si vostès de veritat creguessin que l'avortament és un assassinat dedicarien tot l'esforç i energia a evitar un sol cas d'embaràs no desitjat, es bolcarien en cos i ànima en educar en sexualitat i en mesures anticonceptives. Quants diners destina el seu govern a informar a les dones de com prevenir un embaràs no desitjat i en recursos per les dones que es queden embarassades? No s'enganyin, a vostès no els mou el dret a la vida sinó el menyspreu a la vida de les que ja hem nascut.

Amb aquesta Llei el govern ha perdut tota la legitimitat per parlar dels drets de les dones. Només esperem que la mobilització social sigui tan forta que hagin de retrocedir, tot i que tenim poques esperances que això passi ja que han demostrat que saben escoltar molt poc. Així que només ens queda esperar que vostè no torni a tenir un lloc de responsabilitat política i que la majoria de la ciutadania deixi de votar-los. Vagi-se'n Sr. Gallardon perquè el govern ha de respectar, protegir i complir els drets de tothom i vostè s'ha oblidat a la meitat de la població. Vostè no representa a les dones.

Dones amb Iniciativa d'ICV Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.