2008: La Marxa en Defensa de Collserola reuneix més de mil persones al Tibidabo


  • Comparteix:

Imatge del parc natural de Collserla / Foto: ACN

Imatge del parc natural de Collserla / Foto: ACN

El 13 d'abril de 2008, més d'un miler de persones pujaven al Tibidabo per reclamar una declaració del Parc Natural de Collserola 'sense retallades'.

La iniciativa pretenia donar un toc d'atenció a les administracions perquè protegissin definitivament l'espai natural de Collserola. L'Assemblea Popular per l'Habitatge, l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC) o la CUP Sant Cugat van ser algunes de les entitats que van participar a la proposta.

La marxa va començar des de diversos punts del Barcelonès, el Baix Llobregat i del Vallès i un cop dalt els participants van poder escoltar el manifest per part d’un portaveu de la Plataforma Cívica en Defensa de Collserola. Aquest va demanar l'aturada de tots els projectes urbanístics i d'infraestructures que afectaven la integritat de l'espai verd.

En declaracions a Cugat.cat, el portaveu de la Plataforma Cívica en Defensa de Collserola, Josep Moner, va denunciar l'actitud de l'administració, considerant que era 'una ofensa a la intel·ligència de la ciutadania que s'intenti declarar un parc natural que inclogui desenvolupament urbanístic al seu interior'.



Dos anys més tard, el 2010, el govern de la Generalitat aprovaria la declaració de Collserola com a parc natural després de cinc anys de tràmits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.