Una OMET per a tothom

"És un bon moment per replantejar alguns punts febles i potenciar les grans virtuts de l'OMET que no només contempla esport escolar"


  • Comparteix:

carme.roca

Carme Roca


Publicat: el 20/abr/21
Els experts |
PDF

L'any 2014 i no sense una amenaça prèvia de possible desaparició del model esportiu escolar que tan exitós i replicat ha estat al llarg del temps, es va redactar el 'plec de prescripcions tècniques del contracte de gestió i explotació dels serveis d'educació i pràctica esportiva', en definitiva, el plec de condicions de l'OMET.

En algun moment entre el 2014 i 2017 algunes escoles, per diversos motius, perden la figura de coordinació, fet que dificulta el dia a dia de les activitats als centres escolars i aquesta figura, en ocasions, és absorbida per l'empresa de lleure educatiu del centre. Això provoca que l'interventor de l'Ajuntament redacti un informe que alerta d'irregularitats, tot i que mai no vam poder llegir aquest informe i no sabem del cert què en deia.

El fet és que, des de la regidoria d'esports del mandat anterior, es va redactar un conveni que treia l'esport escolar de la licitació de l'OMET i s'imposava a les AFES obligacions, inassumibles en molts casos, si es volia mantenir l'esport escolar.

Sembla ser, que ara la redacció dels plecs de la propera licitació està en marxa i pensem que és un bon moment per replantejar alguns punts febles i potenciar les grans virtuts de l'OMET que no només contempla esport escolar.

L'OMET al llarg d'aquests anys ha garantit la pràctica esportiva a alumnat que mai no hagués tingut l'oportunitat de practicar-ne, fomentat una pràctica esportiva no competitiva, fent que els infants gaudeixin de l'esport sense la pressió que comporta la competitivitat que promouen alguns clubs, posant en valor el companyerisme, treball d'equip, el 'fair play'...

Cal però apostar per uns preus públics que en garanteixin l'accessibilitat mitjançant tarifació social, apostar per una bona formació del monitoratge i no oblidar la gran assignatura pendent abordar l'abandonament de la pràctica esportiva a la secundària que afecta majoritàriament a les noies.

CARME ROCA és tresorera de la Coordinadora d'AFES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.