Que ningú s'enganyi. Ara és l'hora!


  • Comparteix:

jaume.terribas

Jaume Terribas


Publicat: el 4/nov/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dissortadament, encara una gran part de la ciutadania no ha entès què està passant. Sembla que ningú no recordi que l'anomenada transició a la 'democràcia' (després de 37 ó 40 anys de dictadura, digueu-li com volgueu), va arribar sota la pressió de l'exèrcit espanyol a la comissió política encarregada de redactar l'actual constitució espanyola.

Si algú ha perdut la memòria, només cal recordar-li la carta enviada pel General Jefe del Estado Mayor español a Herrero de Miñón, diputat membre de la Comissió redactora de l'esmentada comissió i que encara ara és membre del Tribunal Constitucional. La carta només deia que s'havia arribat al límit tolerable per ells (l'exèrcit) del que podia acceptar la Comissió constituent un cop reconeguda la legalització del Partit Comunista d'Espanya.

En el fons, aquest fet és el que, avui en dia, encara ens condiciona com a país, per poder aspirar a ser un estat independent i és el que defensen els partits contraris a l'exercici del dret de vot i a l'autodeterminació dels pobles (PP i altres), drets que va defensar oportunament la mateixa Esglèsia católica amb declaracions del mateix Papa Joan Pau II, fa ja molts i molts anys (1980) davant les Nacions Unides.

Per això, benvolguts lectors, no cal entrar en més disquisicions sobre el tema i cal prendre consciència de la realitat de Catalunya. Han passat ja dues generacions després de la dictadura i de tres segles d'ofegament econòmic i moral des del 1714. Cadascú de nosaltres, des de la seva posició personal, familiar i econòmica, ha d'entendre i contribuir al fet que les aspiracions legítimes de Catalunya, com un sol poble que és, només poden assolir-se pacíficament i assenyadament, constituint-se en un estat independent. Només així podrem assolir la justícia social, i el desenvolupament econòmic que ens portarà indubtablement a la dràstica reducció de l'atur i a l'eliminació de les desigualtats existents.

Els fets que cada dia atenallen més i més la ciutadania més feble, només podrem resoldre'ls amb una llibertat absoluta per gestionar els nostres recursos. La falsa argumentació de la solidaritat amb Espanya, de determinats partits espanyols i/o catalans, només ens porten a la malversació de recursos econòmics en inversions forassenyades i al foment de la corrupció dels qui detenten el poder central.

La sobirania de Catalunya sempre demostrarà essent lliure, més solidaritat amb el poble espanyol si no passa per les mans dels seus governants com s'està demostrant dia a dia amb la corrupció continuada dels seus maxims responsables.

JAUME TERRIBAS és economista i membre de l'ANC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.