La decisió


  • Comparteix:

marc.tolra

Marc Tolra


Publicat: el 20/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La primera vegada que vaig poder votar va ser al procés participatiu del 9 de novembre i, a més, en vaig ser voluntari. El 9N va ser una jornada festiva i amb els sentiments a flor de pell. Tot i així, vaig trobar-hi a faltar un aspecte, que és el que més m'agrada de la jornada electoral: la nit electoral.

Esperar a les vuit del vespre perquè TV3 em doni el sondeig, la forquilla d'escons, i anar veient com de mica en mica van sortint resultats escrutats i definitius fins que ja podem dir que aquest serà el nostre Parlament, ple, Congrés o Senat per als propers quatre anys (tret del Parlament Europeu que en són cinc).

Per als amants de la política, aquest 2015 és un any emocionant. 24 de maig, 27 de setembre i novembre del 2015 són les tres cites electorals de les quatre possibles. Així doncs, ha arribat el moment que tothom prengui decisions, que decideixin si es vol continuar amb les majories actuals o es volen canviar. Cadascú, començant per mi mateix que serà la primera vegada que voti i que el resultat final sigui vinculant, ha de prendre decisions.

Però aquest 2015, a més de decisions, toca prendre la decisió. El 27 de setembre és l'última parada cap a la independència si hi ha una majoria de catalans que així ho vol. Catalunya decidirà en quin model de país vol viure: si vol ser un estat independent, si vol tenir una relació confederal amb l'Estat espanyol, si hi vol estar federat o si vol continuar sent una comunitat autònoma d'Espanya.

L'any 2015, any de la decisió, pot ser l'inici o el final. Les urnes parlaran. La participació serà màxima. Caldrà treballar perquè, si volem anar cap a la independència, hem de sumar més. I sumarem.

MARC TOLRÀ és estudiant de Dret de la Universitat Pompeu Fabra (UPF)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.