La responsabilitat de ser solidària


  • Comparteix:

ignasi.quintana

Ignasi Quintana


Publicat: el 16/set/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No hauria de ser pas un sentiment superficial, fingit, fet de cara a la galeria... No m'agradaria pas. No crec, però, que hagi estat un acte d'aquesta mena, tot el contrari. Actuar amb el repte evident d'aconseguir el bé comú és, sense cap mena de dubte, una mostra de la responsabilitat que aquesta ciutat té com a eina quotidiana. És veritat que ho podríem ser molt més, però el fet de ser-ho ja és quelcom lloable.

El destí de la vida ens ha donat a alguns viure en un món diferent al que habiten uns altres. És un tòpic, sí, però no és cap fal·làcia. D'aquí la desgràcia d'alguns i la sort d'uns altres. Veure de lluny realitats oposades a la nostra resulta una prova al nostre comportament com a éssers humans. La humanitat, concepte que algú va definir com la compassió per les desgràcies humanes en el tracte, no és una actitud arrelada per tothom, malauradament. Com comentava, Sant Cugat ha estat responsable fins aleshores i veient les darreres actuacions ho continua sent. M'agrada!

A Europa en general, en canvi, ha sorgit un sentiment de por a ser solidària. Tanquem fronteres, deixem estacionats els trens, que caminin quilòmetres i quilòmetres, al cap i a la fi, són immigrants pensen alguns... I així algunes accions més d'índole totalment intransigent i poc humana. Qui ho hauria de dir! Quin melic més maco que tinc, de fet, la meva estima cap a mi mateix em fa ser allò que titllen d'egoista. Això els està passant alguns països d'aquesta 'meravellosa i excitant' Unió Europea, quina barbàrie. Alguns tenen poca memòria i el seu anhel del passat a l'ajuda ha passat a la inconsciència.

Insto l'Ajuntament de la meva ciutat que segueixi treballant amb esperit solidari i que totes les forces polítiques que tenen representació al consistori pressionin tant com puguin els qui prenen decisions per fer realitat grans ajudes per aquells que les necessiten, com és el cas actual del poble sirià. Avui ho fem per ells, pot ser que en un futur algú ho faci per nosaltres. Solidària, aquest és l'adjectiu que vull que defineixi la meva ciutat anant de la mà del mot responsabilitat.

IGNASI QUINTANA és llicenciat en Periodisme



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.