Mai estarem tan atents al ball dels polítics


  • Comparteix:

ignasi.quintana

Ignasi Quintana


Publicat: el 30/set/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sóc independentista com el santcugatenc del Romeva. Sóc un independentista elegant però informal, a l'estil Baños, quin look i quines ulleres! Sóc de l'immobilisme, espanyolista, popular, molt popular i alt com un Sant Pau, de l'Albiol podríem dir. Ben mirat, potser em crida l'atenció aquest partit bicèfal, sí home sí, el del Rivera i l'Arrimadas, quina parella que fan..., política vull dir.

Ara m'agrada el federalisme, el trobo coherent. Si més no, em portaria de discoteca en discoteca, balla com si no hi hagués demà, amb ritme i rauxa atrevint-se amb èxits musicals de finals dels anys 70 ('Iceta, li poses molta actitud però massa energia descontrolada', que diria algun expert en ball). Potser esteu pensat en què ara em decantaria més per l'anhelat referèndum legal dels Rabell i companyia amb cueta, el que mai s'ha proposat, segons alguns. Però no, m'ho he repensat, ni una cosa ni l'altra, vot en blanc. Va, ja que estic, poso a les urnes un vot que me'l contaran com a nul? Al cap i a la fi, és una manera d'engegar-los a tots a pastar fang. És igual, deixem-ho córrer, no aniré a votar, ni els que estan aquí ni els que estan allà m'han convençut. Imagina't el dilema que teníem tots i totes el diumenge passat, i això que no he posat els d'Unió (bàsicament perquè no han aconseguit representació al Parlament i durant un temps no es parlarà d'ells, o sí!). Eren unes eleccions plebiscitàries, ai, perdó, autonòmiques...Bé, deixe-m'ho en què eren unes eleccions. Total, després cada partit ha fet la seva valoració en funció dels resultats i ja saps que tots han guanyat. Encara que t'ho preguntis mil i una vegades, tots guanyen i per golejada. És de bojos.

A Sant Cugat el sí a la independència ha aconseguit més del 50% dels vots. Dada que reflecteix que l'alcaldessa de la ciutat no anava mal encaminada en fer onejar l'estelada a la ciutat. Les CUP-CC segueixen a l'alça i això que en cap cas han decidit pujar al cotxe de Mas que duu a la independència, prefereixen l'empenta del poble per aconseguir-la. Si més no, a hores d'ara tenen la paella pel mànec. Aleshores, tindrem un santcugatenc de president de la Generalitat? Qui sap! És evident que aquells que han apostat pel sí o pel no, de forma clara i rotunda, han vençut els que aposten pels matisos que no són ni blanc ni negre, com Catalunya sí que es Pot, PSC i Unió. Potser, si el PSC de Sant Cugat hagués ballat al ritme dels Earth, Wind and Fire amb l'objectiu d'exaltar el federalisme al màxim exponent haurien aconseguit uns millors resultats a la ciutat. De totes maneres, mai hagués arribat al nivell d'Iceta al ritme de la música de Queen de fons, no hi ha qui el pari ara o això devia pensar. En tot cas, la banda sonora de la democràcia ja ha començat a tocar, ara és el torn dels polítics, la pista de ball està a punt. Veurem qui té més ritme. A ballar!

IGNASI QUINTANA és periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.