'La nova generació' abandona l'statu quo


  • Comparteix:

ignasi.quintana

Ignasi Quintana


Publicat: el 28/oct/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

M'agrada la iniciativa presa per un grup de joves amb ganes de menjar-se el món i amb la convicció suficient per pensar que poden, fins i tot, canviar-lo. Literalment, ells creuen que 'la nostra societat necessita referències de talent, compromís i canvi' i es mostren convençuts que calen 'referències del vertader impacte dels joves que estan donant forma al món'. A simple vista sembla una cosa totalment utòpica i agosarada, però tot el contrari. Si tenim en compte que actualment el sistema es mostra immòbil davant el talent aliè i força rancuniós a donar oportunitats a aquells que realment ho mereixen pel seu esforç, sacrifici i genialitat, aleshores això ja no esdevé tal com es podria percebre en un principi. Desafien el sistema perquè aquest mereix un desafiament. I això és el que han fet. La manera com se les han empescat per fer-ho possible és immillorable.

Volen compartir històries i connectar joves talents els uns amb els altres, generant grans moviments, iniciatives i generant grans sinergies en l'àmbit personal i professional mitjançant jornades on es puguin crear autèntiques fonts de coneixement, intercanvi d'idees i pensaments aconseguint allò que se'n diu networking (però del ben fet, com diria Rosaura Alastruey, una especialista d'aquest concepte). Dilluns van fer una d'aquestes jornades (el nom de les jornades és Odder) a la Facultat de Comunicació de Blanquerna, la primera de moltes que vindran, i la veritat és que el resultat va ser molt positiu. Casos que posen la pell de gallina com el del jove Kiko Germain (fundador de la ONG Petits Detalls), entre d'altres, i que et permeten creure que res, si t'ho proposes, és impossible. Us convido a indagar més sobre el seu projecte.

La idea, en definitiva, es connectar a joves de tot arreu, de disciplines molt diverses entre elles amb l'objectiu de crear alguna cosa revolucionària i diferent. Joves talents santcugatencs formen part de The New Gen, la plataforma que organitza Odder, i de forma molt activa perquè són membres de l'equip que ha fet possible aquest projecte. Em sembla vital que una ciutat com Sant Cugat tingui una estructura forta i un sistema que aposti pel talent jove, amb renovades idees (estem farts d'allò que s'ha fet sempre), que surti de l'statu quo, que ajudi al país i al món a seguir funcionant però d'una manera més justa i amb més seny. Seguir arrelats a les velles costums impedirà a les joves promeses, siguin de l'àmbit que siguin, a prosperar i hauran de seguir caminant lligats de mans i peus al sistema adoctrinant. L'anomenada 'generació perduda' està deixant de ser-ho per passar a ser 'la nova generació'.

IGNASI QUINTANA és periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.