Ser o no ser polític


  • Comparteix:

ignasi.quintana

Ignasi Quintana


Publicat: el 19/gen/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les coses darrerament s'han anat de mare i això és una evidència. Els casos de corrupció en el món de la política i la gestió pública han anat sortint de sota les pedres i sembla que no hi hagi aturador. Aquells i aquelles que han ocupat càrrecs importants en l'administració pública durant anys s'han cregut que estaven per sobre del bé i del mal. Quedi per davant que no parlo en general, els casos són prou concrets, tenen noms i cognoms i són coneguts per la massa social i pública. Alguns encara estan en processos judicials pendents d'una sentència ferma, altres ja han estat jutjats i, evidentment, sempre hi ha algú que aconsegueix escapolir-se de les investigacions policials i, fins el moment, no ha sortit a la 'palestra'. El temps dirà.

No importa on sorgeixi un cas de corrupció, bàsicament perquè ha passat a gairebé tots els indrets, ja sigui a Catalunya o a la resta de l'Estat espanyol, i és igual de greu aquí o allà. És evident que tots els polítics no són corruptes, n'hi ha de bons i, per què no dir-ho, de molt bons. Diuen que la política per si mateixa no és corrupta, ho són les persones. Per aquest motiu, ens trobem davant d'un repte maratonià per fer entendre a aquells i aquelles que ocupen càrrecs públics en les administracions estatals, autonòmiques i locals que no es tracta de fer una carrera política el més llarga possible, sinó de treballar per la gent el millor possible. Per evitar temptacions, quan un està al poder pot fer les mil i una i poca gent n'està al corrent. El millor per tots, ciutadans i polítics, seria posar una 'data de caducitat', com ja fan algunes formacions polítiques amb els seus membres. D'aquesta manera, evitaríem allò que tots volem que no passi, que algú sigui més llest que tothom i s'emporti alguna cosa que no li pertoca. Carreres polítiques no! En canvi, per què no dedicar un període d'entre 4 i 8 anys per intentar desenvolupar una tasca política amb cap i peus, amb rigor, professionalitat, lleialtat al poble i sense tenir temps que sorgeixi el dimoni que insta a fer malifetes més pròpies de la màfia?

Necessito polítics que vetllin pel poble sense voler viure de la política anys i panys. Això, per mi, ja no em serveix. L'experiència és un grau, diuen i hi estic d'acord, però la capacitat d'innovar, de canviar, de generar noves sinergies, noves maneres de pensar i fer acostuma a anar lligat amb aquells de sàvia nova. I, normalment, el qui arriba nou a un lloc intenta treballar al màxim i demostrar que val. Alguns han empleat allò del 'govern dels millors'. El concepte és aquest però limitant els anys de dedicació en el món de la política. Així ens estalviaríem més d'un ensurt i més d'un es plantejaria seriosament ser o no ser polític. Si més no, s'ho pensaria dos cops.

IGNASI QUINTANA és periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.