Defensar el dret a la vida ha de ser una prioritat


  • Comparteix:

estrella.salanova

Estrella Salanova

Regidora del Partit Popular Sant Cugat


Publicat: el 18/gener
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les xifres d'avortaments a Espanya i a Catalunya van en augment, quasi cent mil avortaments a Espanya el 2022, un 9% més que a l'any anterior. I sorprenentment, ens trobem amb les taxes de natalitat més baixes de la història. Evidentment, alguna cosa estem fent malament, ja que avortar no és progressar com a societat, sinó un fracàs.

Tot i que avui en dia hi ha llibertat per avortar, penso que entre tots hauríem d'intentar que aquest fet fos poc freqüent. Podem replantejar la llei de l'avortament tantes vegades com vulguem, però mai aconseguirem una llei en concordança amb els valors humans, perquè això no va de lleis, va de consciència humana i ha de veure amb els valors fonamentals que conformen a la persona. Perquè cal dir-ho: L'avortament posa fi a una vida, una vida que existeix des de la concepció. I per aquest motiu, cal fer pedagogia, tant des de les administracions, com des de les escoles i les famílies.

Per molt que des de diferents sectors es digui que avortar és una decisió que la dona pren des de la seva llibertat, realment, l'avortament no és actuar lliurement, és només una alliberació en un moment de patiment, què, a la llarga, deixa en molts casos, seqüeles importants, que en un primer moment no es perceben com una amenaça i que arrosseguen a la dona a situacions de patiment, que no la fan més lliure, sinó que la limiten.

I faig una reflexió, per què la societat ha arribat al punt d'acceptar l'avortament amb normalitat? Només es pensa en el benefici immediat de les mares?

Tot i que defensar el dret a la vida no hauria de tenir res a veure amb ideologies, sinó amb la consciència humana, des de fa molts anys, els sectors que s'anomenen progressistes s'està fent pedagogia, posant al centre a l'individu, hedonisme que envaeix a la societat actual, normalitzant l'avortament com si fos un fet sense importància.

Mentrestant, els sectors conservadors fa temps que no ens involucrem de veritat, ja que no estem alçant la veu per explicar el què està passant i conseqüentment estem cedint en qüestions com aquesta, i d'altres, fet que ens estan duent a perdre momentàniament la batalla ideològica. Cal mostrar les conseqüències de què suposa i explicar la realitat: el dret a la vida és el dret fonamental més valuós, el dret a negar la vida no pot ser mai un dret.

Tot i que posar per davant al més vulnerable hauria de ser una prioritat per a tothom, desgraciadament, quan es veu sotmesa la llibertat mal entesa o compromís, aquí és quan apareix el veritable individualisme: el primer, jo i després, jo, quan hauria de ser tot el contrari, perquè la veritable felicitat resideix en donar i posar sempre per davant a l'altre sense demanar res a canvi, i més quan es tracta d'una nova vida que ha d'arribar.

Per tant, necessitem més espais de formació per incidir en la població en la importància de prendre les mesures necessàries per reduir els casos d'avortament, perquè encara que sigui legal fer-ho, no és recomanable per la salut de la mare. Cal orientar els nostres esforços per donar a la vida la importància que té, també la del no nascut, perquè a ell tampoc li podem limitar els seus drets.

I en aquest context, que cal posar en relleu, i vull agrair-los especialment la seva feina, a les fundacions i entitats "pròvida", i a totes les persones que en formen part, que es dediquen a ajudar i a acompanyar a les mares que dubten de la continuïtat del seu embaràs per diversos motius i que, malauradament, no es troben recolzades per les administracions.

Des del Partit Popular de Sant Cugat ens agradaria que el nostre municipi fos capdavanter en la defensa del dret a la vida i en el suport a les mares en situació de vulnerabilitat que dubten a dur a terme el seu embaràs, i que des de l'Ajuntament es donés suport a alguna de les entitats i fundacions "pròvida", igual que es fa amb moltes altres entitats d'àmbit social o assistencial. Cal governar per tots, també pels que defensem el Dret a la Vida sempre.

ESTRELLA SALANOVA CASAJUANA és regidora del Partit Popular Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.