La desaparició del petit comerç


  • Comparteix:

sam.abrams

Sam Abrams


Publicat: el 4/ago/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Voldria parlar de la transformació de tot aquest eix de vianants que és el carrer de Santa Maria i una part del carrer Valldoreix.

Em sembla mot bé que la ciutat es transformi. S'ha creat un espai de vianants molt agradable per anar passant d'una banda a l'altra de la ciutat, sobretot pels qui tenim la mala fortuna de treballar a Barcelona i anar i venir entre Sant Cugat i la Ciutat Comtal.
Ara bé, la veritat és que en el darrers temps veig que cada vegada més, hi ha la tendència que els petits comerços de tota la vida vagin desapareixent i deixen lloc a marques molt conegudes i franquícies internacionals. La veritat, em sembla una pèrdua del gust per la ciutat i pel negoci de tota la vida, una pèrdua de la memòria, una pèrdua dels topants que els ciutadans reconeixen, una pèrdua de les xarxes de relacions humanes que es creen al voltant d'aquests establiments.
I anem cap a un model de ciutat molt més globalitzat, i molt més impersonal. Em sembla que és una mica contradictori perquè per un costat l'eix de vianants el que fa és crear un espai on la gent es pugui trobar i fer safareig, i per l'altre, el que estem creant a banda i banda del carrer és una ciutat més impersonal. Aleshores, crido a la reflexió sobre aquest tema i a favor dels petits comerços de Sant Cugat de tota la vida.

SAM ABRAMS (15/01/08)
Poeta, assagista i traductor

Sam Abrams

Escolta la columna





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.