El dia de Sant Jordi


  • Comparteix:

sam.abrams

Sam Abrams


Publicat: el 4/abr/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

He vist per un calendari que m'han deixat a la bústia de casa meva, que hi ha una mena d'avançament del programa de la festivitat de Sant Jordi.

ESCOLTA-HO

He vist per un calendari que m'han deixat a la bústia de casa meva, que hi ha una mena d'avançament del programa de la festivitat de Sant Jordi i he vist que sobretot, està plantejada com una mena de festa popular a l'entorn de l'esdeveniment que és el dia del llibre, cosa que em sembla molt bé.

Però també em sembla que el dia de Sant Jordi és el dia del llibre, és a dir, de qualsevol tipus de llibre. És la festa de la lletra impresa, i això inclou tota mena de llibres; des dels llibres més mediàtics fins als més exquisits. No és el dia de la novel·la ni és el dia dels llibres mediàtic, és el dia del llibre.

I darrere dels llibres hi ha uns senyors i unes senyores que es diuen escriptors i escriptores. I jo demanaria que de cara a la celebració d'aquesta festivitat del dia del llibre i de l'escriptor/a que Sant Cugat, des de la regidoria, des de les magnífiques llibreries que hi ha, que es pensés més en l'autor/a que fa possible els llibres, perquè no veig cap acte on d'alguna manera els autors/es siguin els protagonistes. Sense autor/es no hi ha llibres que valguin.

Aleshores jo crec que Sant Cugat té una quantitat d'autors/es magnífics que viuen aquí que es dediquen a tota mena de gèneres literaris i seria possible fer una mena de reunió o celebració. Crec que Sant Cugat necessita urgentment un acte d'aquest tipus per començar a vertebrar un autèntic teixit cultural.

Sant Cugat és una ciutat cada dia més poblada i més sofisticada i necessita amb més urgència aquest teixit cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.