La nostra biblioteca


  • Comparteix:

marc.tolra

Marc Tolra


Publicat: el 26/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tot i els temps de crisi, no volíem deixar que passés per alt una data tan significativa. Amb aquestes paraules, el regidor de Cultura, Xavier Escura, anunciava la voluntat de l'Ajuntament de celebrar el vintè aniversari de la Biblioteca Gabriel Ferrater. Personalment, trobo adient que, en aquest moment, els santcugatencs fem una reflexió del grau d'importància d'una biblioteca en la nostra ciutat.

ESCOLTA-HO

El terme biblioteca prové del grec biblion (llibre) i tekos (caixa). Per tant, quan diem Anem a biblioteca, estem anunciant que anem a la caixa dels llibres. Des de l'Antiguitat, l'Home sempre ha tingut l'afany per llegir. Llegir per conèixer. El saber pel saber. La literatura ens fa savis, es diu. Però les enciclopèdies també ens ho fan.

Qui més qui menys, tots els santcugatencs hem trepitjat la Biblioteca per fer els deures, per estudiar, per conèixer o pel simple fet de tenir una estona de silenci. És, doncs, un espai present en tots nosaltres. Sabem que la tenim allà, al costat del Conservatori, i que sempre hi podrem entrar. Tot i així, la nostra ciutat s'ha fet gran. Ha augmentat el volum de població i, la Gabriel Ferrater, l'antiga Biblioteca Mil·lenari, no ha crescut proporcionalment. És difícil trobar un racó buit per estudiar a mitja tarda. Massa difícil.

Des d'aquestes ratlles, insto a l'Ajuntament i a la Diputació de Barcelona, que en definitiva és aquella qui s'encarrega de la gestió de les biblioteques públiques, a engrandir-la. Sant Cugat necessita, més enllà de la Marta Pessarrodona, una biblioteca més gran que cobreixi les demandes quantitatives dels santcugatencs al centre de la ciutat. D'aquesta manera, es podrà fer front a una demanda que no disminueix, ni minva; sinó que va en augment.

Finalment, cal posar èmfasi que tot i tenir ordinadors a casa nostra que ens poden oferir una gran quantitat d'informació, els homes tenim la necessitat de recloure'ns a la caixa. Entrar-hi, explorar-la i engolir llibres i enciclopèdies. Si des de les Administracions es preserva i es potencia, l'Home serà capaç d'engrandir la seva arma més valuosa: el coneixement.

MARC TOLRÀ és estudiant



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.