És necessari tant futbol?


  • Comparteix:

marc.tolra

Marc Tolra


Publicat: el 31/des/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat és el tercer municipi amb més socis del Barça, concretament 2.290 carnets. Només ens supera Barcelona ciutat i l'Hospitalet de Llobregat. Ens segueixen Badalona i Sabadell, que tanquen el rànquing dels cinc primers. És més, la nostra ciutat és la que té menys població dels altres quatre municipis anomenats i, en canvi, la que té més proporció de socis per habitant.

Aquestes dades, extretes de l'actualització del cens del Futbol Club Barcelona, no em provoquen ni alegria, ni tristor, ni enuig. Prefereixo que Sant Cugat sigui pionera en el llistat contra la corrupció, contra la pobresa i primera en aquell que avaluï el benestar i els serveis socials.

Sóc conscient que tant Catalunya com l'Estat espanyol tenen una llarga tradició futbolística, però és tant necessari el futbol en les nostres vides? No. Que un nen tingui com a ídol Messi o Neymar em preocupa, perquè aquests no representen la societat culta i crítica que tots volem.

És veritat que el FCB és un club que potencia uns valors amb projectes com el de Som el que mengem o la revista dedicada als més menuts que es troba al quiosc, però la majoria de jugadors, que és amb els quals els nens s'emmirallen, representen un molt mal model per als nostres infants.

Alhora, també els adolescents i els adults hauríem de ser més crítics amb aquestes entitats. Es demana la depuració de responsabilitats al PP, però, i totes les trames del Barça i del futbol espanyol que estan sent publicades a la premsa? La societat té els clubs de futbol en un pedestal.

Futbol, sí; però sense perdre el món de vista. És un esport en el qual massa vegades la violència té lloc i, recordem-ho, és molt masclista. De veritat que aquest és el model de societat que volem ara i en un futur?

MARC TOLRÀ és estudiant



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.