Banyador revolucionari


  • Comparteix:

La Federació Internacional de Natació va prohibir a l'equip espanyol de natació sincronitzada la utilizació d'un banyador lluminós. Els responsables del Jocs Olímpics van argumentar com a motiu, la por a que les nedadores s'electrocutessin.

La parella Mengual i Fuentes van aconseguir la medalla de plata, al no poder superar la perfecció de les ruses en el seu exercici per parelles de sincronitzada. Què hauria succeït si finalment les espanyoles haguessin pogut utilitzar en el seu exercici un banyador amb la capacitat de fer llums dins de l'aigua? S'haguessin emportat l'or? Durant els entrenaments abans de la competició, el públic va ovacionar la parella espanyola per l'espectacularitat que adquiria el seu exercici amb les llums del seu banyador.

La organització va vetar la utilizació d'aquest revolucionari banyador lluminós per por a que s'electrocutessin les nedadores. La idea va sorgir d'Anna Tarrés, seleccionadora espanyola, que va traslladar la idea als responsables de biomecànica del CAR de Sant Cugat. La idea la van portar a terme en el Centre Tecnològic Leitat de Terrassa, amb una tecnologia semblant a la que utilizen per il·luminar el semàfors. Tot i ensenyar un certificat tècnic on es deia que el banyador no era perillós, el responsables de l'organització no van creure adhient la seva utilització.

Potser en properes competicions es pugui lluir el banyador lluminós.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.