La ministra Ana Pastor inaugura les obres del Celler Cooperatiu


Temes relacionats

La ministra Ana Pastor inaugura les obres del Celler Cooperatiu (25/oct/13)

Sant Cugat demana a Foment que finalitzi la connexió entre l'AP-7/B-30 i l'A-2 (21/oct/13)

ERC demana al Congrés el retorn immediat dels 'papers de Salamanca' (25/gen/13)

Tardà (ERC): 'L'autonomisme està enterrat, el que cal és fer un pas endavant' (12/nov/12)

ERC demana al govern espanyol que destini una partida a l'intercanviador de Volpelleres ( 9/mai/12)


  • Comparteix:

La ministra espanyola de Foment, Ana Pastor, ha inaugurat aquest dijous les obres del Celler Cooperatiu juntament amb l'alcaldessa, Mercè Conesa. Pastor ha restat importància al fet que la inauguració hagi arribat 10 anys després de l'inici del procés de rehabilitació. Una quarantena de persones amb estelades i pancartes s'han aplegat davant el Celler Cooperatiu per manifestar-se en contra de la visita de la ministra.

L'equipament es convertirà en part del Museu i rememorarà el passat agrícola del municipi, a més d'acollir concerts de petit format i activitats culturals. Les obres, amb un cost de 493.000 euros, han servit per condicionar l'edifici com a equipament públic i reconstruir una de les seves torres, segons el disseny original de Cèsar Martinell.

La ministra de Foment, Ana Pastor, preguntada per l'endarreriment de més de 10 anys de les obres, ha respost que ella porta 20 mesos al ministeri i que l'ha tornat a posar en marxa i l'ha pagat.

Ana Pastor

Jo porto 20 mesos al ministeri i he posat en marxa una obra que estava parada i l'he pagat.


Pastor també ha reivindicat la necessitat de donar a conèixer la història i el valor arquitectònic de l'obra de Martinell.

Ana Pastor

La recuperació del patrimoni històric és una tasca molt important pel nostre país.


Els treballs per adequar el Celler com a subseu del Museu, que ja tenen la seva corresponent partida pressupostària, començaran immediatament. L'alcaldessa ha avançat que l'espai estarà obert a la ciutadania abans que acabi l'any. Conesa ha mostrat la seva satisfacció perquè els santcugatencs puguin començar a gaudir d'aquest equipament.

Mercè Conesa

Sastisfacció per tenir aquesta obra i poder-la gaudir. El projecte servirà per què tothom conegui la tradició vinícola de la ciutat.


En la recepció a la ministra Pastor, hi han participat regidors de l'equip de govern, del PP i d'ICV-EUiA. A la salutació, el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, vestint samarreta de la PAH, no ha donat la mà a Pastor i el regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha lluït una estelada a la solapa de l'americana. Els regidors de la CUP han estat amb el concentrats contra la presència de la ministra espanyola.

La concentració contra la presència de Pastor ha aplegat una quarantena de persones, entre les quals hi havia membres de la JNC, la CUP, ERC, les JERC i l'ANC.

El ministeri va avisar d'un dia per l'altre que Pastor vindria a Sant Cugat a inaugurar el Celler Cooperatiu, un edifici que la invitació de Foment va batejar com 'antigua bodega cooperativa'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.