Sinergia 360 busca mecenes per tirar endavant un llibre sobre l'eQ


Temes relacionats

Tres projectes guanyen el primer concurs d'emprenedoria cooperativa (26/nov/13)

El concurs d'emprenedoria de l'Ajuntament acull quatre projectes cooperatius (17/oct/13)


  • Comparteix:

Sinergia 360 ha engegat un projecte de micromecenatge per fer néixer un llibre sobre els eQ

Sinergia 360 ha engegat un projecte de micromecenatge per fer néixer un llibre sobre els eQ

La cooperativa santcugatenca Sinergia 360 ha engegat una campanya de micromecenatge per tirar endavant un llibre explicatiu sobre la moneda social eQ. El projecte necessita 2.500 euros per publicar l'eQllibre, que ensenyarà el funcionament d'aquesta moneda virtual i explicarà el concepte de cultura sinergètica a infants i adults.

L'eQ va néixer l'any passat a través de la 1a edició del concurs d'emprenedoria per a cooperatives que impulsa l'Ajuntament. Es tracta d'una moneda social i alternativa que vol fomentar el consum responsable i demostrar que no sempre es requereixen diners per obtenir allò que es necessita. Així, Sinergia 360 ha creat una xarxa econòmica d'intercanvi que aprofita les capacitats i els coneixements dels usuaris. La iniciativa ofereix serveis d'assegurances, reparacions de joies, classes d'anglès i transport, entre d'altres.

Ara per ara, la comunitat eQ compta amb una cinquantena d'usuaris de Sant Cugat. Un dels membres de Sinergia 360 August Corrons ha explicat al magazín 'Sant Cugat a fons - Matins en Xarxa' que, gràcies al caràcter virtual de l'eQ, eviten falsificacions i el projecte és més segur. Corrons també ha destacat que el seu objectiu és expandir la moneda arreu dels països de parla castellana.

August Corrons

Qualsevol xec dóna peu a que pugui ser falsificat. En canvi, els pagaments digitals ho eviten. La nostra ambició d'arribar a qualsevol país de llengua espanyola és possible gràcies a la xarxa.


En aquest sentit, l'eQllibre és una de les eines per difondre la moneda i ampliar la xarxa d'intercanvis. La campanya de micromecenatge va començar el 23 d'abril i es podran fer donacions fins al 2 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.