Comencen cinc dies de Festa Major, amb més de 230 activitats


Temes relacionats

Festa Major multimèdia i participativa a Cugat.cat (23/jun/10)

Cugat.cat oferirà la cobertura de la Festa Major amb l'última tecnologia (10/jun/10)

Els Diables seran els pregoners de la Festa Major 2010 (10/jun/10)

Les Barraques buscaran la participació i complicitat dels joves estrenant ubicació i servei d'autobusos (10/jun/10)

'La Festa Major pren forma' és el lema del cartell guanyador de la festa grossa 2010 (24/abr/10)

La Festa Major d'enguany reduirà el pressupost, però serà més llarga ( 8/mar/10)


  • Comparteix:

La festa s'allargarà cinc dies

La festa s'allargarà cinc dies

La Festa Major 2010 ja ha començat. El seguici d'entitats de cultura popular i tradicional ha sortit poc després de les set de la tarda de l'avinguda de Cerdanyola i s'ha dirigit a la plaça de la Vila, on s'ha fet la lectura del pregó, a càrrec de Diables. El programa del primer dia de festa es completarà amb un assaig dels Castellers, el castell de focs, música i ball, entre d'altres activitats. Fins dimarts, dia de Sant Pere, Sant Cugat es vesteix de festa amb prop de 230 actes programats per a totes les edats.

Enguany, els Diables no només tancaran la Festa Major, sinó que també en donaran el tret de sortida, que l'any passat va anar a càrrec de l'escriptor i ambaixador espanyol al Regne Unit, el santcugatenc Carles Casajuana. L'entitat ha reconegut que és un honor poder fer la lectura del pregó i que no s'ho acaben de creure. Ho explica el seu vicepresident, Jordi Prat, en declaracions a Cugat.cat.

Jordi Prat

Estem contents i il·lusionats per fer el pregó. Pels Diables, la Festa Major són els dies més importants de l'any.




L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat per què s'ha escollit els Diables per fer el pregó de la Festa. Són declaracions durant l'entrevista mensual amb Cugat.cat.

Lluís Recoder

Són els Diables i fan 20 anys, formen part del nostre panorama festiu. Són joves i crítics, i són del teixit santcugatenc.


A més del pregó, els Diables ompliran dilluns els carrers de la ciutat de llum i foc amb el correfoc de Festa Major a tres quarts de deu de la nit, els Versots a les 11 i l'Esclat de Festa, a dos quarts de 12 de la nit.

La Festa Major, però, començarà amb el repic de campanes i el seguici d'inici de la celebració, que sortirà de l'avinguda de Cerdanyola aquest divendres a les set de la tarda, una hora abans de la lectura del pregó dels Diables.

A dos quarts de nou, a la plaça de Sant Antoni, se celebrarà el 6è sopar popular del barri Centre-Estació. Mitja hora després, la plaça de la Vila donarà el tret de sortida a la cercavila amb Karabassà, al mateix moment que els Castellers de la ciutat oferiran un assaig públic a la seva seu.

La plaça de la Vila, que serà el punt d'arribada de la cercavila, acollirà a dos quarts de deu de la nit el convit a coca de recapte i vi. Arribat el punt de les 11 de la nit, se celebrarà el tradicional castell de focs al parc Turó de Can Mates, mentre que la fira d'atraccions se situarà com sempre al barri de Coll Favà. Les Barraques estrenen espai al sector de Can Solà.

Majaretas amb la Companyia Albadulake, Boogie Woogie i Andreu Zaragoza Quartet seran els encarregats de posar la música i el ball al primer dia de Festa Major, a la plaça de l'Om, a la plaça de la Vila i a la de Can Quitèria, respectivament. La cita serà a dos quarts de 12 de la nit. El punt final a la jornada el posarà l'Orquestra Tràfic, a tres quarts d'una de la matinada a la plaça d'Octavià, amb una nit de versions.

La presidenta de la gestora de Festa Major, Aina Serra, ha destacat què ha buscat l'entitat amb l'organització de la cita.

Aina Serra

La gestora fa unes apostes. Volem una festa centralitzada, gratuïta, diversa i participativa.


La Festa Major ha reduït un 10% el pressupost, però s'allargarà un dia més, fins dimarts vinent. Un total de 75 entitats participaran a les prop de 230 activitats coordinades per la gestora, que per segon any consecutiu ha organitzat la festa grossa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.