El nou cartipàs, la cessió de la Casa Jaumandreu i la futura biblioteca central, al ple


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple municipal

Imatge d'arxiu del ple municipal

El ple municipal debat aquest dilluns projectes de ciutat com la cessió de la Casa Jaumandreu a l'Ateneu i la futura biblioteca central urbana. A més, els grups municipals proposen 11 mocions, de les quals una és institucional i busca millorar el manteniment del barri de les Planes. També passaran per la sessió, que comença a les set de la tarda a l'ajuntament, els canvis derivats del nou cartipàs municipal i la modificació pressupostària que ha de permetre fer front a les indemnitzacions per les sentències de la reparcel·lació de Can Mates i d'Adif.

A més de la moció institucional, el PP i C's s'uneixen per instar la Generalitat a augmentar el nombre d'efectius dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat. També presenten una proposta conjunta la CUP-PC i Convergència de suport a la Marxa Som, i ERC-MES i Convergència per un nou país lliure de corrupció.

Els republicans també proposen la creació d'un Consell Editorial tècnic de la revista municipal i ICV-EUiA vol que Sant Cugat es declari ciutat amiga de la cultura vegana i vegetariana. De la seva banda, la CUP-PC porta al ple la creació d'una Casa de la Dona i el suport al Sindicat Andalús de Treballadors i al seu militant Andrés Bódalo. Convergència vol el suport del ple als imputats pel 9N, C's aposta la creació d'un banc de llibres de text per a les escoles públiques i concertades de la ciutat i el PSC demanarà rebutjar les mesures anunciades per la conselleria d'Ensenyament.

La sessió també ha de servir per crear la plaça de sotsdirector de Promoció Econòmica i aprovar definitivament el reglament per crear el Registre Municipal de Grups d'Interès.

A més, el ple ha de formalitzar la cessió de la Casa Jaumandreu a l'Ateneu i aprovar una modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) per adequar-lo a la volumetria i les dimensions al futur edifici de La Unió. L'equip de govern també proposa una altra modificació puntural al PGM per permetre la construcció de la nova biblioteca central urbana de Sant Cugat.

En l'àmbit de Mobilitat, passarà per la sessió plenària el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Xarxa de Ciutats per la Bibicicleta. Aquest acord, que dóna compliment a una moció institucional, dotarà la ciutat d'un registre de bicicletes a través la web d'aquesta xarxa i la identificació dels vehicles a través d'unes etiquetes amb un codi. A més, els grups municipals hauran d'aprovar la col·laboració entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Vallès Occidental per rebre 6.200 euros per al transport escolar no obligatori. Aquesta quantitat es repartirà entre les famílies a través d'una convocatòria.

El ple municipal també haurà de donar llum verda a la modificació de les ordenances fiscals per eximir les entitats del pagament de la taxa d'ús d'horts urbans en terrenys municipals, que és de 1,53 euros per metre quadrat. A més, es proposa la modificació del pressupost municipal per poder fer el pagament de les indemnitzacions fruit de les sentències de la reparcel·lació del Turó de Can Mates i d'Adif.

Aquesta mateixa modificació també permetrà rebre l'aportació la Diputació de Barcelona per a millores d'equipaments culturals i esportius, així com una subvenció de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per a millores de mobilitat a Can Sant Joan i destinar 100.000 euros a tres entitats que treballen amb persones refugiades.

La sessió comença a les set de la tarda a l'ajuntament i mitja hora abans té lloc la sessió de participació ciutadana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.