La pancarta de 'Llibertat presos polítics' i les maniobres militars a Collserola, als precs i preguntes del ple


Temes relacionats

Clam multitudinari per l'alliberament dels 'presos polítics' i per l'aplicació dels resultats del 21-D (16/mar/18)


  • Comparteix:

Dos regidors han demanat la retirada de la pancarta

Dos regidors han demanat la retirada de la pancarta

La pancarta de 'Llibertat presos polítics', les maniobres militars de Collserola i les activitats al Xalet Negre han estat alguns dels temes tractats al torn de precs i preguntes dels regidors. En el darrer punt del ple municipal d'aquest dilluns també han sorgit qüestions sobre l'aparició de coloms i cotorres mortes a la ciutat i per una denúncia que vol presentar la secció sindical de CCOO a Promusa.

ESCOLTA-HO

Aldo Ciprian (Cs) ha fet dues preguntes, una a la regidora de Comerç Mayte Pérez i l'altra a la tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira. Pregunta si l'oficina bancària de l'estació de la Floresta tancarà en breu o si hi haurà algun canvi d'ubicació. També ha advertit que hi ha despreniments de roca a la carretera de Vallvidrera. Se li respondran en comissió informativa.

Sergio Blázquez (Cs) ha reclamat que es retiri la pancarta de l'Ajuntament en suport als presos polítics. Ha assegurat que tensionen la societat santcugatenca i que no serveixen el propòsit de la convivència. Conesa li ha assenyalat que no tensiona la societat.

Munia Fernández-Jordán (Cs) ha demanat més informació sobre els sobres que s'han enviat per convocar els veïns a la reunió de l'àrea verda d'aparcament. Ha preguntat per què s'ha enviat en un sobre tancat en blanc. Paraira ha assegurat que se li respondrà quan es tingui més informació.

Roser Casamitjana (ICV-EUiA) ha preguntat sobre si les famílies afectades per l'incendi del carrer d'Auladell han pogut tornar. Susanna Pellicer ha assenyalat que dues famílies no ho han pogut fer encara, però que estan ateses per serveis socials.

Pere Soler (PSC) ha alertat que a la plaça dels Tres Pous es concentren últimament joves a fer 'botellón' i que s'hi han donat casos de venda de drogues i incivisme.

Álvaro Benejam (PP) també ha demanat que es tregui la pancarta de l'Ajuntament ja que no compleix el principi de neutralitat. Ha afegit una altra pregunta sobre els passos de vianants de l'hipòdrom. Paraira li ha respost que estan mirant quan ho poden aplicar.

Èric Gómez (ERC-MES) ha volgut saber si el ministeri de Defensa va informar de les maniobres militars de l'últims mes a Collserola i l'estat de la mobilitat a Sant Domènec, sobretot a l'avinguda de Graells. Conesa diu que no els han informat d'aquestes accions de l'exèrcit espanyol. Sobre la mobilitat, el govern ha afirmat se li respondrà més endavant.

Mireia Ingla (ERC-MES) ha preguntat per assemblea de personal de Promusa, després de la qual CCOO va avisar que presentaria una denúncia. Conesa ha dit que no en sabia res més concret, però que demà donaran més informació al consell d'administració.

Ferran Villaseñor (ERC-MES) ha traslladat una proposta del consell de barri en referència a la programació de les activitats del Xalet Negre. Es considera que són poques. També ha demanat informació d'activitats per la Festa Major. El regidor de MES també ha preguntat sobre deficiències a edificis del carrer de Carrasco i Formiguera, que s'haurien mogut.

Carmela Fortuny ha dit que s'ha doblat l'activitat al Xalet Negre, però ha afegit que miraran si són d'interès per als veïns.

Núria Gibert (CUP-PC) ha assenyalat que els han arribat fotos de coloms i cotorres mortes. Volia saber si hi ha hagut enverinaments o alguna cosa similar. Joan Puigdomènech li ha assegurat que ho mirarà. També ha preguntat per quan s'implementarà la bústia anònima ciutadana. Se li respondrà més endavant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.