La sala de concerts, el tribut metropolità i la gestió del Quinto de Nadal, al torn de precs i preguntes

El torn de precs i preguntes de l'oposició és l'últim punt del ple municipal


  • Comparteix:

El Quinto de Nadal està organitzat per Cal Temerari / Foto: Cugat Mèdia

El Quinto de Nadal està organitzat per Cal Temerari / Foto: Cugat Mèdia

La futura ubicació de la sala de concerts, l'impacte del tribut metropolità en el petit comerç i el contenciós administratiu que va presentar l'anterior govern per aturar-lo i la gestió del Quinto de Nadal han estat alguns dels temes que s'han abordat al torn de precs i preguntes de l'oposició al ple municipal d'aquest dilluns. És el darrer punt de les sessions plenàries.

ESCOLTA-HO

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha preguntat (00'00'') sobre en quina situació es troben les obres de la rotonda de l'Hipòdrom. El regidor de Mobilitat, Transport i Serveis Urbans, José Gallardo, ha reconegut (12'30'') les dificultats de tirar endavant els treballs després de la fallida de l'empresa que se'n cuidava. Ara mateix la situació està en mans dels serveis jurídics de l'Ajuntament.

Ciprian també ha criticat (00'32'') el consistori per la gestió del Quinto de Nadal. El taronja ha insistit a lamentar que Arran, col·lectiu al qual considera 'les joventuts' de la CUP, i Cal Temerari organitzin l'acte. També ha posat en dubte l'adequació que l'Ajuntament participi de la celebració d'un joc com aquest. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat i portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha tornat a negar (16'20'') la vinculació de la CUP amb Arran i Cal Temerari, tot i que Ciprian hi ha insistit.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán ha demanat (3'00'') si l'Ajuntament té constància de l'existència d'uns fruits verinosos que poden ser perillosos per als gossos. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, no en té constància, (20'00'') però es compromet a investigar-ho.

El regidor de Cs Sergio Blázquez ha demanat informació (4'00'') sobre la instal·lació de càmeres de seguretat a Valldoreix. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, tal com va avançar a Cugat Mèdia, ha explicat (24'00'') que aquestes càmeres, que detectaran matrícules, estaran recollides al pròxim pressupost i que la intenció de l'equip de govern és instal·lar-les durant el 2020.

El regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech ha preguntat (4'40'') si segueixen previstes les obres de cobertura de la pista de Mas Gener. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, assegura (24'45'') que la iniciativa segueix endavant.

El regidor ha aprofitat la intervenció per felicitar els tècnics de Participació per la tasca que fa l'oficina de barris.

La regidora de Junts Sandra Casat ha demanat (7'25'') informació sobre el programa d'actes del 40è aniversari de les escoles bressol a la ciutat. La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha explicat (20'25'') que aquest dimarts tindrà lloc el primer acte d'aquesta efemèride a la Mimosa i que s'hi anunciaran la resta de propostes.

Casat també ha demanat (7'55'') que s'ajudi la gent amb TEA a gaudir del trenet de Nadal. La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica i Comerç, Elena Vila, ha respost que es tindrà en compte (26'45'').

La regidora de Junts Cristina Paraira ha preguntat (8'35'') si trucar al telèfon 092 té cost. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ha explicat (27'45'') que té el mateix preu que una trucada a un telèfon fix normal.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny, ha fet referència (9'30'') a la moció que el seu grup ha retirat i que feia referència a la immersió lingüística. Al text original criticaven el PSC per haver posat en dubte el model d'immersió lingüística, un posicionament que els socialistes han rectificat per defensar el model de nou. Un reposicionament que Fortuny ha celebrat. El portaveu del PSC, Pere Soler, ha subratllat (30'00'') que el seu partit va ser l'impulsor de la immersió.

L'exalcaldessa també ha demanat informació (9'30'') sobre el futur de la sala de concerts i sobre on s'ubicarà aquest espai. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat que s'està valorant la ubicació d'aquest espai. Alguns dels llocs on s'ha parlat que s'hi podria encabir són el teatre de La Unió i la nova biblioteca central.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès ha preguntat (11'45'') quan tindrà lloc la primera reunió del consorci que conformen l'Ajuntament i La Unió i també quan se celebrarà el Consell de Cultura. La reunió del consorci s'agendarà properament, mentre que està previst que el Consell de Cultura es reuneixi durant els primers mesos de 2020.

El regidor de Junts Albert Salarich ha demanat (12'20'') si la partida de 100.000 euros pressupostada per a 2019 per donar suport al petit comerç es podrà utilitzar en el que queda d'any. La tinenta d'alcaldia de Comerç, Elena Vila, ha dit (35'40'') que no, però que es recuperarà de cara a l'any vinent. Es tracta d'una partida que haurà de minimitzar l'impacte del tribut metropolità sobre els comerços.

La regidora de Junts Núria Fernández ha demanat (14'00'') informació sobre en quin punt es troben els processos de selecció per a la direcció de Mobilitat i de Promoció Econòmica. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha dit (39'55'') que els concursos per a aquests càrrecs i per a la direcció d'Hisenda s'obriran abans que acabi el primer trimestre de 2020

També ha preguntat (14'33'') si el nou gerent de Promusa ha assumit ja el càrrec. L'alcaldessa, Mireia Ingla, li ha dit (40'30'') que s'incorporarà aquest dijous.

El regidor de Junts Carles Brugarolas (15'00'') ha preguntat si el contenciós administratiu que l'anterior equip de govern va presentar per aturar el tribut metropolità s'ha retirat. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha dit (42'00'') que el recurs es troba en suspensió i que al març acaba el topall per decidir que es presenta o es retira la demanda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.