L'Ajuntament avança en la recuperació dels terrenys dels horts de la carretera de Rubí

El consistori ja va ordenar el desmantellament de totes les construccions


  • Comparteix:

Imatge de la zona dels Horts de Can Mates / Foto: Google Maps

Imatge de la zona dels Horts de Can Mates / Foto: Google Maps

L'Ajuntament vol recuperar els solars de titularitat municipal situats entre l'institut FP i l'antiga zona de discoteca, actualment ocupats per horts. El tràmit es va iniciar el mandat passat i el ple municipal ha aprovat aquest dilluns la desestimació dels recursos de reposició que alguns horticultors havien interposat contra la recuperació d'aquests terrenys. De moment, l'equip de govern no ha concretat quin ús vol donar a aquest espai; així com al de la zona que fins ara ha acollit discoteques, que també és de titularitat municipal.

ESCOLTA-HO

El consistori ja va ordenar el desmantellament de totes les construccions dels anomenats 'Horts de Can Mates', situats a la carretera de Rubí. Llavors va iniciar l'expedient per a la recuperació dels terrenys, amb el qual també s'insta a les persones que han ubicat en aquest espai el seu hort a reposar l'estat primitiu dels terrenys.

En un nou pas, els recursos presentats contra aquest requeriment han estat desestimats aquest dilluns amb el suport de tots els grups municipals tret de la CUP, que s'hi ha abstingut. El seu portaveu, Marco Simarro, ha demanat a l'equip de govern que en aquest procés de recuperació es tingui especial cura de les situacions de vulnerabilitat que s'hi poden donar, una petició que també han destacat altres formacions com el PSC. De la seva banda, el PP també ha demanat que s'atenguin aspectes vinculats amb la seguretat i el tràfic de drogues.

Una vegada completat aquest procediment, l'Ajuntament disposarà d'una part dels terrenys on s'ubiquen els horts, ja que l'altra és de propietat privada; així com els terrenys explotats els últims anys per la discoteca Drinkking Carpes i que el consistori va recuperar l'ús el juliol del 2022.

Aquesta zona forma part del desenvolupament pendent del barri de Ca n'Ametller.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.