Els partits commemoren la Diada amb la mirada posada en el 28-N i la sentència del TC


Temes relacionats

L'alcalde diu que el 28-N obrirà una 'nova etapa' basada en el dret a decidir (12/set/10)

Les entitats reivindiquen els drets del poble català en les ofrenes a Rafael Casanova (12/set/10)

L'EMD viu la Diada recuperant la història d'un valldoreixenc en la Guerra de Successió (12/set/10)


  • Comparteix:

Les ofrenes florals fetes pels patits polítics

Les ofrenes florals fetes pels patits polítics

Tots els partits polítics, tret del Partit Popular (PP), s'han sumat a la commemoració de l'Onze de Setembre a Sant Cugat. Al llarg del matí les formacions amb representació al consistori i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) han fet l'ofrena floral davant del monument de Rafael Casanova. La cita amb les urnes del 28 de novembre i la retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional (TC) han centrat els discursos polítics de la jornada. Mira el reportatge de l'Onze de Setembre a Cugat tv

El copresident de CiU, Jordi Puigneró, ha recordat la cita que tenen els catalans el 28 de novembre amb les urnes i ha apostat per un canvi al govern com a única solució per afrontar el futur del país.

Jord Puigneró

Som en una cruïlla i el poble ha de decidir com vol continuar en el futur, si amb crisi com en els últims set anys o apostar per una nova manera de portar el país.



Des del PSC, el primer secretari de la formació, Ferran Villaseñor, ha recordat la retallada que va patir l'Estatut i ha reclamat els drets que pertanyen a Catalunya.

Ferran Villaseñor

Hem de reivindicar simplement el poder de la democràcia i els drets del nostre país.



En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, que ha reclamat a més que Catalunya sigui un Estat dins d'un Estat federal espanyol.

Joan Calderon

Entenem que a dia d'avui hem d'anar més enllà i fer un pas més i reivindicar l'Estatut. Catalunya ha de ser un estat dins d'un estat federal espanyol.



El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha destacat la importància de l'Onze de Setembre d'enguany i ha remarcat el sentiment unitari del poble català i el consens que genera el dret a decidir.

Raül Grangé

A partir d'avui s'inicia l'assumpció general del dret a decidir. Crec que la majoria de la ciutadania és conscient d'això i va en aquesta línia.



De la seva banda, els representants de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), sense representació al consistori, han recordat el caràcter de 'dol' de la Diada. Escoltem el membre de la CUP Ignasi Bea.

Ignasi Bea

No venim aquí a fer cap festa perquè és un dia de dol i de recordar a aquella gent que va lluitar per les llibertats de Catalunya.




El PP és l'únic partit amb representació al consistori que no ha participat a les ofrenes de l'Onze de Setembre a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.