L'escola CreaNova presenta en societat el seu projecte a Sant Cugat


Temes relacionats

Arnedo: 'CreaNova estimularà la retroalimentació entre alumnes i empreses' (30/gen/15)

Sant Cugat tindrà un taller de creació i innovació públic-privat (28/gen/15)

L'AASCV i el futur col·legi CreaNova tindran un observatori astronòmic (13/gen/15)


  • Comparteix:

L'escola ha presentat aquest divendres el seu projecte

L'escola ha presentat aquest divendres el seu projecte

L'escola CreaNova, que engegarà la seva activitat formativa el curs vinent, ha presentat aquest divendres el seu projecte a Sant Cugat, coincidint amb l'inici del termini per a matriculacions. El centre privat ofereix ensenyament des de l'etapa infantil fins al batxillerat, i un grau universitari. El projecte pedagògic combina la feina a les aules amb un ecosistema on interactuen empreses col·laboradores, professorat i alumnes. L'escola està en tràmits amb el departament d'Ensenyament per rebre les autoritzacions per obrir les seves portes.

Es tracta d'un projecte de la fundació Noves Estructures de Convivència (NEC), originària de Navarra, que aposta per un ensenyament innovador on les necessitats de l'alumne marquen el ritme i matèries d'aprenentatge. Fins ara la fundació s'ha dedicat a la formació de docents i l'assessorament a centres educatius. Ara fa un pas més amb la posada en marxa d'aquesta escola, que basa la seva metodologia en 'aprendre fent', segons la directora, Olga Arnedo.

Olga Arnedo

Es dóna una intersecció entre el món educatiu, l'empresa i els emprenedors. És un centre aconfesional i apolític amb un model basat en 'aprendre fent'.


CreaNova ofereix per al curs vinent 45 places d'infantil, 120 de primària, 160 de secundària i 104 de batxillerat. La ràtio a les aules és d'entre 7 i 10 alumnes per professor.

El centre ocupa tres edificis a la carretera de Rubí, a tocar del Júnior Precisament, el club esportiu és un dels socis d'aquest projecte, que també té altres col·laboradors com l'empresa especialitzada en aprenentatge TeamLabs, l'editorial Lechuza Blanca, els menjadors ecològics Eco Arrels, l'estudi de disseny Enredando, el despatx d'arquitectes RSTècnics, l'Escola Hongaresa d'Esgrima, l'empresa dedicada a la formació a través de l'esport Evolution Sports, el centre d'emprenedoria santcugatenc Vita i l'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix. De fet, aquesta entitat, a través d'un acord amb CreaNova, instal·larà a la teulada del centre un observatori astronòmic que volen posar en marxa al setembre.

Alguns d'aquests socis col·laboradors també estaran ubicats a les instal·lacions de CreaNova, fet que permetrà incorporar la seva activitat al projecte educatiu i oferir tallers oberts a la ciutadania. Aquesta és una de les intencions de l'equip del nou centre, fer partícip la societat en el projecte, així com als docents d'altres escoles.

Això inclou la creació d'una incubadora d'idees i projectes de la mà de Vita i amb el suport de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.