Tot el que has de saber sobre les afectacions a Sant Cugat del coronavirus

La situació d'alerta al país ha obligat a ajornar o suspendre diverses activitats també a Sant Cugat


  • Comparteix:

Aquest dijous hi haurà restriccions a Sant Cugat i arreu de Catalunya / Foto: Cugat Mèdia

Aquest dijous hi haurà restriccions a Sant Cugat i arreu de Catalunya / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha activat l'alerta del Pla de Protecció Civil com a mesura preventiva pel coronavirus SARS-CoV-2 i seguirà 'en tot moment' les recomanacions de la Generalitat, que ha aplicat mesures com la suspensió o ajornament de les activitats col·lectives que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. En el cas d'espais tancats de menys d'un miler es podran celebrar si s'ocupa només un terç de l'aforament i els esdeveniments esportius seran a porta tancada, tot i que en el cas de competicions de menors podran accedir acompanyats d'adults. En l'àmbit local, això també implica certes restriccions.

Educació
Les activitats fora de les escoles en què hi participi més d'un centre queden suspeses a causa del coronavirus. l'Ajuntament aplica emplaçant els centres propis -Taller Triangle, les Escoles Bressol Municipals, l'Escola de Música i l'Escola d'Art i Disseny- a suspendre activitats esporàdiques i extraordinàries on conflueixen alumnes de diferents centre. A més, les escoles de Primària de Sant Cugat han anul·lat les activitats a les piscines municipals en horari lectiu. De moment, les jornades de portes obertes als centres escolars es mantenen.

Esade ha decidit suspendre les classes presencials a Sant Cugat per un cas de coronavirus en un alumne. Tot i que l'estudiant no ha estat present al campus santcugatenc en les últimes dues setmanes per un viatge internacional, ha mantingut contacte amb alguns alumnes, fet pel qual la universitat desenvoluparà fins al 30 de març les lliçons a distància de manera online. L'afectat està ingressat a l'Hospital de Barcelona.

Esport
L'Ajuntament de Sant Cugat mantindrà els equipaments esportius municipals oberts però tots els partits de categoria amateur es jugaran a porta tancada com a mesura de prevenció. Pel que correspon a les competicions amb menors d'edat, els adults podran accedir-hi per acompanyar-los. En el cas dels clubs de futbol i futbol sala, la Federació Catalana de Futbol ha suspès tots els partits d'àmbit territorial durant les dues properes setmanes. Això afecta el Futbol Sala Sant Cugat, l'Olímpyc Floresta, el Sant Cugat FC, el Valldoreix FC, el Junior, el Mira-sol i la Penya Blaugrana. Aquests dos últims clubs, a més, han decidit suspendre també els entrenaments.

Per altra banda, l'EMD de Valldoreix ha decidit ajornar les Milles de Valldoreix, que s'havien de celebrar el 22 de març, pel risc de contagi de la malaltia.

Els gimnasos de Sant Cugat mantindran, de moment, l'activitat habitual, tot i que alguns d'ells han 'intensificat' la neteja i la desinfecció de les instal·lacions.

Cultura i oci
El Teatre-Auditori no aixecarà el teló aquest cap de setmana. L'equipament municipal, conjuntament amb les companyies, ha decidit ajornar els espectacles previstos entre aquest divendres i diumenge. El Teatre-Auditori informarà sobre la resta de la programació del mes de març properament. També queden suspeses les funcions escolars del Pla de Dinamització Educativa previstes per a aquest mes.

L'Ajuntament, a través de la regidoria de Cultura, treballa per mantenir activitats com el concert de Música Sacra d'aquest divendres a l'Església del Monestir i l'espectacle de Dansa 'Blowing', que té lloc al Teatre de Mira-sol diumenge. Aquests espais s'adeqüen als requeriments de la Generalitat. El govern municipal ja està en contacte amb els gestors i entitats de cultura i juvenils per explicar la normativa de la Generalitat. Els Castellers de Sant Cugat han suspès l'activitat castellera dels pròxims dies com a mesura preventiva pel coronavirus. La colla segueix les recomanacions del departament de Salut i de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), que recomana aquesta mesura fins a rebre noves instruccions per part de la Generalitat. Per tant, pel que fa a les discoteques i locals d'oci, s'hauran de seguir aquestes mesures de prevenció i limitar l'aforament a un terç.

La programació cultural de l'Ateneu (concerts, presentacions de llibres, inauguracions d'exposicions i espectacles familiars) queda suspesa a partir d'aquest dijous, així com el mercat de segona mà previst per a dissabte.

A partir d'aquest dijous, la crisi també afecta el dia a dia dels Cinemes Sant Cugat. Les sales locals, com a mesures preventives, vendran entrades amb una normalitat relativa, ja que els venedors hauran de garantir que entre cada espectador (o persones que hi vagin juntes) hi hagi butaques buides que els separin dels altres. A més, s'intensificaran les mesures higiènico-sanitàries i hi haurà dispensadors de gel desinfectant.

Religió
Les activitats de l'església del Monestir també queden afectades a causa del coronavirus. D'entrada, la catequesi queda suspesa fins a nou avís. Pel que fa a la missa de diumenge es fragmentarà per donar compliment a la indicació de la Generalitat que els espais tancats on tenen llocs activitats només poden acollir fins a un terç de la seva capacitat. Així, es faran diverses misses amb, com a màxim, 250 feligresos.

Activitats suspeses o ajornades
L'Ajuntament ha suspès el mercadet setmanal dels dijous durant, almenys, 15 dies

Totes les accions per donar resposta a la situació d'alerta que limiten el desenvolupament d'activitats multitudinàries esportives, d'oci, educatives i religioses, que s'apliquen a partir d'aquest dijous.

Salut
El departament de Salut ha demanat als centres sanitaris que 'evitin' proves que no siguin urgents per prioritzar l'atenció al coronavirus. L'objectiu és que el sistema sanitari estigui 'preparat' i 'pugui absorbir' els possibles casos d'infecció, segons ha explicat en roda de premsa la consellera de Salut, Alba Vergés. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha apuntat que l'arribada del bon temps podria tenir 'un pes' en l'evolució d'aquest virus i que, cap a Setmana Santa, 'hi hauria d'haver una disminució natural' dels contagis, si bé ha remarcat que totes les projeccions que fan són 'poc fiables' perquè encara es desconeixen molts detalls de les variables de propagació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.