El president del CPA admet que va ser un 'error' no retornar a Promusa els 68.000 euros cobrats d'Hisenda


Temes relacionats

L'equip de govern reclama al CPA l'IVA de la construcció de la nova seu de l'entitat (28/abr/10)

El CPA va ingressar 68.000 euros d'IVA retornat per Hisenda, però no els ha transferit a Promusa (26/abr/10)

L'oposició demana informació i solucions a l'equip de govern sobre el 'cas CPA' (24/abr/10)

El CPA es nega a pagar l'IVA de la seva seu, tot i haver subscrit un conveni amb l'Ajuntament per assumir-lo (23/abr/10)


  • Comparteix:

Antonio Rodríguez, president del CPA

Antonio Rodríguez, president del CPA

El president del CPA, Antonio Rodríguez, reconeix que va ser un 'error' no retornar a Promusa els 68.000 euros que va ingressar l'any 2007 en concepte d'IVA retornat per Hisenda per la inversió en la construcció de la nova seu. Rodríguez ha explicat a Cugat.cat que el CPA va destinar aquests diners a reparar desperfectes de l'edifici i que ho pot demostrar amb les factures corresponents. El CPA contempla ara demanar un crèdit bancari per començar a liquidar el deute amb Promusa, que en total ascendeix a 216.000 euros.

Rodríguez ha afirmat a Cugat.cat que el desembre del 2006 va signar el conveni que comprometia l'entitat a retornar a Promusa 216.000 euros d'IVA perquè se sentia lligat per l'acord entre l'anterior president de l'entitat i l'Ajuntament, tot i ser conscient que era una mala operació. Tot i que durant l'última assemblea de l'entitat Rodríguez no va esmentar l'existència d'aquest conveni, nega que hagi ocultat deliberadament aquesta informació als socis. L'actual president del CPA reconeix que va ser una equivocació de la seva junta no retornar a Promusa els 68.000 euros que al 2007 l'entitat va ingressar d'Hisenda en concepte d'IVA suportat i admet que hauria d'haver pagat aquesta quantitat a l'empresa municipal d'habitatge. Els socis tampoc han tingut mai coneixement d'aquest ingrés als comptes de l'entitat.

Pel que fa al destí d'aquests diners, Antonio Rodríguez afirma que pot demostrar amb factures que es van dedicar a pagar obres de reparació de la nova seu, que presentava diverses deficiències. Segons Rodríguez, els 68.000 euros es van dipositar en un compte corrent diferent al compte oficial del CPA, però figuren a la comptabilitat de l'entitat i el seu destí es pot demostrar amb factures. El president del CPA afirma que després del 2007 l'entitat no ha cobrat cap més quantitat d'IVA retornat per Hisenda.

El CPA manté ara converses amb l'Ajuntament i Promusa per acordar un pla de viabilitat que possibiliti retornar els 216.000 euros que l'entitat ha d'abonar a l'empresa municipal d'habitatge i, en paral·lel, per resoldre les deficiències que presenta la seu i que segons l'entitat ha d'assumir Promusa. El CPA vol demanar un crèdit bancari per efectuar la devolució de 70.000 euros i elevar aquesta quantitat fins els 130.000 euros amb les factures de les obres de reparació pagades pel CPA, i que creu que hauria d'assumir Promusa. D'aquesta manera, s'hauria liquidat més d'un 60% del deute total.

Rodríguez ha convocat una junta directiva de l'entitat per aquest dimecres per abordar la qüestió, i s'ha compromès a convocar una assemblea de socis properament. El president del CPA se sotmetrà a la confiança dels membres de l'entitat per aclarir si compta o no amb el seu suport per acabar el mandat, que finalitza l'any que ve.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.