Quines han estat les notícies més llegides de Cugat Mèdia el 2023?

Ciberestafes, la mossegada d'un gos i l'obertura de nous restaurants, entre el més llegit aquest 2023


  • Comparteix:

Sant Cugat ha viscut un 2023 marcat per diverses notícies polítiques, econòmiques, socials i culturals. A vegades, però, les notícies més importants de l'any no coincideixen amb les més llegides al web d'un mitjà de comunicació. Aquestes són les 10 notícies que més lectures han tingut enguany.


1. Els ciberestafadors ara suplanten Caixa d'Enginyers: "M'han tret gairebé 1.000 euros i ja m'han dit que serà difícil que els recuperi"

Els Mossos d'Esquadra van detectar el novembre diversos casos d'una nova ciberestafa. En aquest cas, els estafadors suplanten la identitat Caixa d'Enginyers per aconseguir dades de la víctima i executar transferències econòmiques en benefici seu. A Sant Cugat, ja s'han interposat denúncies per aquesta ciberestafa. A una santcugatenca van sostreure-li gairebé 1.000 euros.


2. Un gos mossega una dona dins un local 'dog friendly' de Sant Cugat

Un gos de la raça Braco de Weimar va mossegar una santcugatenca a un establiment 'dog friendly'. A causa de la forta mossegada, l'afectada va estar més de tres setmanes de baixa mèdica i va haver de rebre cures periòdiques per cicatritzar la ferida.


3. Alerta dels Mossos per un nou mètode d'estafa virtual fent-se passar per la direcció d'escoles de Sant Cugat

Els Mossos van alertar l'octubre a totes les escoles de Sant Cugat d'un nou mètode d'estafa. En aquest cas, els lladres envien correus electrònics a les famílies fent-se passar per algun membre de la direcció del centre escolar, amb noms i cognoms reals, i els demanen el cobrament de rebuts escolars de diferents conceptes, i els faciliten un número de compte diferent de l'habitual per fer l'ingrés. A Sant Cugat es van posar dues denúncies per aquesta temptativa d'estafa.


4. Un paradista del Mercat Vell demandarà l'Ajuntament i la concessionària per l'entrada d'Ametller Origen

Peixagogo, l'empresa que gestiona les parades de La Peixateria i del restaurant JAPO al Mercat Vell, va demandar l'Ajuntament i la concessionària, Gourmets de Sant Cugat, per l'arribada d'Ametller Origen al mercat. Peixagogo considera que la cadena no s'hauria d'haver instal·lat al mercat perquè el plec de condicions de la concessió assenyala que les parades han de ser de caràcter 'tradicional', un requisit que no compliria Ametller en tractar-se d'un supermercat, segons el paradista.


5. Activat el protocol de Salut per dos casos de samonel·la a un restaurant de Sant Cugat

L'Agència de Salut Pública de Catalunya va activar el protocol per una intoxicació alimentària al restaurant Yokoso. Finalment van ser tres els clients intoxicats amb salmonel·la, i dos d'ells van acabar ingressats a l'hospital. L'establiment va haver de tancar les seves portes durant dos dies.


6. L'Escola Thau inicia una croada contra l'ús dels mòbils a les aules

La preocupació de les famílies per la presència massiva de telèfons mòbils als instituts va provocar que un grup de famílies i de l'AFA de l'Escola Thau posessin fil a l'agulla. Des de setembre, l'escola requisa els telèfons als estudiants de 3r i 4t d'ESO durant tota la jornada. Els alumnes dipositen els dispositius en uns armariets en forma de maleta que custodien els mestres.


7. La primera escola de l'activista educatiu Borja Vilaseca aterra a Sant Cugat

La primera escola de l'escriptor, emprenedor social i activista educatiu, Borja Vilaseca, obrirà portes el curs vinent i ho farà a Valldoreix. Vilaseca, que s'autoanomena "agitador de consciències", presenta un projecte educatiu que porta per nom Terra on s'aplicarà una pedagogia basada en la "psicologia de l'innat" on els infants i joves són considerats "llavors que en si mateixes contenen tota la informació necessària per a desenvolupar-se".


8. Sant Cugat recupera l'antic model de bodegues amb l'obertura de La Bodegueta

Sant Cugat va estrenar el febrer La Bodegueta, un nou espai on poder menjar embotits de la ciutat i formatges del Pirineu. Robert Garcia i Marc Terés, socis del restaurant, tenen l'objectiu de convertir el local en un punt de trobada referent entre els ciutadans. La bodega, situada al número 5 del carrer Major ofereix productes de proximitat, a més d'una carta variada de vins d'arreu de Catalunya.


9. Torna l'esperit del Bohèmia amb l'Afònic, un nou bar que s'ubicarà als cines

L'essència del Bohèmia s'ha tornat a fer un lloc a la nit santcugatenca amb l'obertura de l'Afònic, un bar musical que es va inaugurar a finals de març i que s'ubica a la zona dels cinemes, on hi havia el bar Clàssic.


10. Un jugador infantil del Qbasket pateix una lesió greu i el club carrega contra l'Ajuntament

Un jugador infantil del Qbasket Sant Cugat va patir una fractura d el'os temporal, al cap, després de relliscar en un entrenament a la pista a l'aire lliure de l'escola Catalunya. El jugador va estar ingressats dos dies a l'UCI i l'informe mèdic va apuntar que podria patir seqüeles auditives depenent de l'evolució.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.