EL COMERÇ DE CASA

Creix el consum del manga a Sant Cugat

Des de la botiga Kame Kame Còmics constaten l'augment de vendes de 'Guardians de la Nit' i 'Haikyu!', però també dels clàssics com 'Bola de Drac'


  • Comparteix:

Diferents títols dels mangues més venuts a la Kame Kame Còmics / Foto: Cugat Mèdia

Diferents títols dels mangues més venuts a la Kame Kame Còmics / Foto: Cugat Mèdia

Augmenta la passió pel manga en català a Sant Cugat. Les noves generacions es mantenen fidels al fenomen japonès que els endinsa en la lectura en català. L'efecte 'Bola de Drac', iniciat als anys 90, continua ben viu i els nens que van veure l'arribada d'en Son Goku, ara pares, transmeten la seva passió als seus fills. Des de la botiga Kame Kame Còmics de Sant Cugat, situada al carrer Sant Medir número 14, asseguren que la demanda per aquest contingut va a l'alça.

Els productes més venuts a la Kame Kame Còmics són els mangues de 'Guardians de la Nit' i 'Haikyu!', però els clàssics com 'One Piece', 'Bola de Drac', 'Naruto' i 'Evangelion' continuen encapçalant les vendes, fins al punt d'esgotar-ne els exemplars per Nadal. 'Tokyo Revengers', estrenat el 2021, també és un èxit. "Els clients més habituals acostumen a ser pares amb els seus fills, d'entre uns 8 i 12 anys; després ja passem a adults d'entre 30 i 35 anys, que busquen contingut dels 90 com Akira", assegura Sergi Palacios, botiguer de la Kame Kame Còmics.

L'Isaac, un nen de 10 anys, va iniciar-se en el còmic japonès perquè el seu pare tenia alguns dels llibres de 'Bola de Drac'. Un bon dia va agafar-ne un per llegir, li va agradar molt i va voler continuar comprant tots els exemplars de la sèrie per conèixer el desenllaç de la història d'en Son Goku. Ara està fent la col·lecció de 'One Piece' i sovint s'apropa fins a la Kame Kame Còmics per adquirir el següent número. L'apassionen les aventures d'en Luffy i comentar el viatge per la Gran Line amb els seus amics.

El retorn de l'anime a Catalunya

El 10 d'octubre passat va néixer l'SX3, compost per l'S3 i l'X3, com a renovació del Club Super3. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va voler recuperar l'escènica de l'antic K3 i 3XL, on un dels grans incentius i èxit de consum va ser l'anime en català com 'One Piece', 'Detectiu Conan' o 'Bola de Drac'. Per això la CCMA ha volgut completar el catàleg de l'X3 adquirint noves sèries com 'Haikyu!' o 'Guardians de la Nit', entre les més destacades. Aquesta decisió ha contribuït a l'increment de la demanda, i en conseqüència, de la producció d'aquest gènere en català.




Isaac

Un manga que m'agrada molt és One Piece i estic fent la col·lecció. Bola de Drac també m'agrada molt i ja tinc tota la col·lecció. Vaig començar perquè el meu pare tenia alguns dels llibres, llavors em van agradar, però també pels meus amics.

Sergi Palacios

Hi ha una editorial que és Kaji Manga que només fa manga en català i sé que s'està venent molt bé perquè tinc reserves cada dos per tres. També hi ha algunes sèries que quan surtin els nous números, com per exemple Haikyu!, o One Piece, sé que seran una bogeria les reserves. Per exemple, quan es va fer Look Back en català es va vendre molt bé, aleshores sí que hi ha un interès pel volum en català i també un increment.

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.